T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Ahmet Ünal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZ

Okulumuz Hakkında Bilgiler

      Okul idaresi ve öğretmenleri olarak; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk bir devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek ve Türk Milli Eğitimi'nin genel ve özel amaçlarına uygun, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanmaya çalışan, topluma faydalı, üretici ve pozitif düşünen ve ürettiği değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil etmeyi hedef edinen, nitelikli bireyler yetiştirmek üzere bu noktada bu okulda görev yaptığımızın bilincindeyiz.

      Okul kütüphanesi, düzenli olarak faaliyettedir. Kütüphanemizde 3575 kitap bulunmakta olup, Dini kitaplar,  Türk ve dünya klasikleri açısından oldukça zengindir. Okul kütüphanemiz öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmasında önemli bir işleve sahiptir. Okul idaresi ve öğretmenleri kütüphanenin önemini bildiklerinden daha da zenginleştirmek için Kütüphane Kulübü ile birlikte çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca okuma alışkanlığını arttırmak için "Okuma Grupları" ve aile ile ortak zaman geçirebilmek için "Ailemle Okuyorum"  grupları oluşturulmuş olup, Kariyer Günleri, Meslek Tanıtım Günleri, Başarı Teknikleri gibi çeşitli etkinliklerde konuşmacılar davet edilerek konferanslar düzenlenmektedir.

        Fen laboratuarında yeterli miktarda laboratuar malzemesi bulunmakta iken derslik ihtiyacı nedeni ile dersliğe çevrilmiştir.

      Okulumuzun yıllık bütçesi 2017–2018 öğretim yılında 55,000,00 TL.olmuştur. Elektrik, su, yakıt, telefon harcamaları bakanlık tarafından gönderilen ödenekle, diğer harcamalar Okul Aile Birliği tarafından karşılanmaktadır.

        Okul çevresinde öğrencilerimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir alışveriş merkezi, eğlence, oyun salonları yoktur.

       Okulumuzun yakın çevresinde; Yaşar Kandemir İmam Hatip Lisesi (Erkek), Alparslan İlkokulu, Gazi Ticaret Meslek Lisesi, Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, Veysel Sacihan İmam Hatip Ortaokulu ve Dostluk İlkokulu bulunmaktadır.

        Okulumuzda disiplin olayları yok denecek kadar azdır.

        Bunun yanı sıra velilere yönelik " Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi " kapsamında anne-baba eğitimi, öğrenci psikolojisi, ergenlik dönemi, gelişim özellikleri vb. konularda eğitim çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

        Ancak okul veli işbirliği yeterli düzeyde değildir. Velilerin okula katkısının sağlanmasında zorluk çekilmektedir. Velilerimizin sosya-ekonomik düzeyi orta seviyededir. Az sayıda memur, çoğunluk ise işçi ve gelir seviyesi orta düzeyde olup, serbest meslek sahibi kişilerden oluşmaktadır.

                                                                        Okulumuzun Tanıtım Videosu için aşağıdaki linki tıklayınız...

                                                  dosyalar/2017_07/12123543_20004596_769826969865902_6625860345485328384_n.mp4

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2017 - Güncelleme: 14.02.2022 16:28 - Görüntülenme: 1452
  Beğen | 13  kişi beğendi