MİSYONUMUZ

*  Öğrencilerimize; Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda öğretmenlik ruhunu aşılamak, imam hatip lisesi olmamız gereği çok yönlü özelliklere sahip, mesleğin gerektirdiği davranışları kazandırarak, ülke kalkınmasında maddi ve manevi katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak, Onları geleceğin eğitim lideri olarak yetiştirmek.

*  Eğitimi ve öğretimi öğrenci okul ve öğretmen kıstaslarından kurtarıp işe çevreyi ve aileyi en etkin şekilde katarak veli öğretmen işbirliğini en üst düzeyde sağlayabilmek

*  Türk Milli Eğitiminin ve Yaygın Eğitimin amaçları doğrultusunda; bütün öğrencilerin ülkesini seven, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkan, bilimsel, akılcı düşünüp, problemlerini çözme becerisi kazanan, toplumu oluşturan bireylerin bir bütünlük içerisinde yaşayacağına inanan, ürettikleri hizmet ve ürünlerden geçimini sağlayıp, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı sağlayabilen, teknolojinin insanlara hizmet verebilen bir araç olduğuna inanıp, amaçlarına ulaşmada yeterli çabayı gösterebilen, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler ve davranışlar kazandırmak için varız.

*  Eğitimimiz din ,dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, ferdin ve toplumun ihtiyaçlarına göre, bireysel yetenekler doğrultusunda, teknolojik gelişmeleri takip ederek eğitim/öğretime uygun her yerde süreklilik içinde devam etmektedir.

Yayın: 19.05.2014 - Güncelleme: 10.12.2021 11:41 - Görüntülenme: 3909